Škola v přírodě – Kunčice pod Ondřejníkem 2015

Den I.
V pořádku jsme přijeli, vybalili jsme a máme za sebou první oběd. Po odpoledním klidu obědě jsme vyrazili na výlet po okolí, abychom se seznámili s Kunčicemi, místním dřevěným kostelíkem a lázněmi na rozhraní Kunčic a Čeladné. Všichni cestu zvládli. Po skvělé večeři – boloňských špagetách jsme se rozdělili na skupiny: kopaná na venkovním hřišti, ping pong, stolní společenské hry. Už se ukládáme ke spánku. Těšíme se na další krásný den.
Den II.
Hlásíme se opět s reportem. Dopoledne děti byly rozděleny na tři skupiny. První šla prozkoumat místní naučnou stezku o dobývání železné rudy v Kunčicích a okolí, druhá vařila kotlíkovou bramboračku a třetí v lese stavěla domečky. Po odpoledním klidu jsme navštívili muzeum obecné školy v nedalekých Kozlovicích. Večer jsme se oddávali zábavě, která je mu nejbližší. Na výběr byl fotbal, stolní tenis či společenské hry.
Den III.
Starší žáci si dnes vyrazili na výšlap. Postupně zdolali strmý kopec na Skalku, pokračovali na Ondřejník (Solárku) a vrátili se zpět přes Kunčice. Druhá část – mladší žáci – si ráno vyzkoušeli stloukání másla. Po obědě navštívili místní eko farmu krav a zpět se navrátili naboso (ale jen kousek).
Den IV.
Den čtvrtý: dopolední hra na poli, svačinka. Po obědě vycházka do Čeladné. Pár statečných zkusilo procházku boso po okolí. Zakončili jsme ji válením sudů po louce. Počasí nám dnes přálo. Je nám líto, že už jedeme zítra domů.
Den V.
A další škola v přírodě, tentokrát v Kunčicích pod Ondřejníkem, skončila. Byli jsme ubytováni ve velmi pěkném hotelu H-resort s širokýma možnostmi vyžití. Vařili nám skvěle a rozhodně jsme nijak na chuti a porcích netrpěli. Domů jsme se vrátili všichni a zcela zdrávi. Ať žije ŠVP 2016.