Vánoční nadílka

Poslední prosincový školní den je vždy jiný. Je provoněn cukrovím, lehkou nervozitou, co se dnes přihodí a nastane. Bude se zkoušet a psát písemky? Anebo se učitelé budou řídit starým dobrým pořekadlem: „Vánoce jsou svátky klidu, nezkoušejte naší třídu. Kdyby jste nám pětku dala, ryba by Vám nechutnala.“

První stupeň zažil nadílku.

Žáci se poslední hodinu shromáždili na schodišti, kde jim paní ředitelka popřála hezké Vánoce a vánoční svátky včetně vstupu do nového roku 2021. Pozorní žáčci si už stihli všimnout, že se u školního vánočního stromečku něco skrývá. Pod obrovskou bílou plachtou byly schovány dárky. Vybraní dobrovolníci přistoupili k plachtě a na pokyn ji společně zvedli. Jaké bylo překvapení? Pod plachtou byla hromada krabic se stavebnicemi Lego, Duplo a další. Děti si živě dárky prohlížely, diskutovaly nad nadílkou a sdělovali si, jak moc se těší až si s nimi budou po novém roce hrát.

Přejeme všem pěkné a hlavně klidné svátky, hodně zdraví a štěstí do nového roku a ať je ten příští rok o poznání lepší než letošní, karanténní.