Škola v přírodě – Vlkovice 2018

DEN 1:
Po příjezdu jsme se ubytovali, poobědvali a prožili odpolední klid. V odpoledním programu šel 1. stupeň na Stříbrnou hůrku, kde stavěl domečky a házel šiškami na cíl. Druhý stupeň se vydal na 7 km okruh přes divočinu na Stříbrný kopec, kde jsme měli možnost vidět závrty po dolování stříbra a zahráli si staročeskou schovávanou. Odpolední program ukončila večeře. Mladší se ihned začali věnovat hygieně a okolo 20 hod sledovali TV film Špunt na vodě. Starší mezitím hráli pozemní hokej, skákali na trampolíně anebo učili se chodit na chůdách. V samotném závěru skočili odvážní do rybníčku a šupem do horké sprchy. Dobrou a Ahoj zítra.
DEN 2:
Ráno po snídani (rohlík s marmeládou) jsme soutěžili po družstvech v různých disciplínách, kde jsme plnili úkoly z vědomostí a sportu. Ve volnu před obědem jsem zkoušeli chůzi na chůdách a hráli si různé míčové hry. Po obědě jsme se vydali na turu do nedalekého města Fulneku. Podívali jsme na zámek, fotili jsme se a nakupovali v obchodě a cukrárně. Posíleni sladkostmi jsme se vydali zpět do mlýna, kde nás čekala večeře. Po jídle byl stejný program jako včera.
Den 3:
Dopolední program vyplnila oblíbená hra na Čísla. Soutěžila 4 družstva ve hledání čísel. Na kopeček vždy vybíhala vždy stejná čtveřice, aby soutěž byla vyrovnaná. Na svačinku jsme měli sladký meloun, který jsme ihned vysportovali v různých disciplínách. Od skoku na trampolíně, přes přehazovanou družstev, po turnaj v ruských kuželkách a další. Oběd a odpolední klid provázel déšť a mraky. Naštěstí se počasí umoudřilo a slabý déšť skončil dříve než jsme dorazili do Heiparku, což je středisko netradičních aktivit. V provozu byla bobová dráha, které jsme neodolali a projezdili plno žetonů a že to stálo za to. Pro mnohé to byl neskutečný zážitek. Večer probíhal stejně jako v jiné dny – drobné sportovní aktivity jako pozemní hokejo-florbal, kopaná, trampolína, přehazovaná atd. Vše. Dobrou noc.
Den 4:
V plánu na dnešní den byl celodenní výlet. A taky jsme ho uskutečnili i přes nepřízeň počasí. Tedy naše vůle byla silnější a i když bylo pošmourno, tak nesprchlo. Žáci prvního stupně se vydali z Vítkova do Podhradí, odkud zamířili na zříceninu hradu Vikštejna, kde prošmejdili kdejakou díru a skalku. Zbaštili řízek a vydali se na cestu zpět. Mezitím druhý stupeň nemohl mít cestu tak jednoduchou, a proto se vydal z Čermné ve Slezsku po Břidlicové stezce okolo Moravice do Podhradí. Slabší povahy se stočily hned na Vítkov a silnější ještě vyběhli na Vikštejn. Nedovedete si představit, jak všem chutnala čočková polévka a špagety. Koupačka, relax a příprava na spánek. Uvidíme se zítra.